Psycholoog

Werken als psycholoog

Als psycholoog kunnen mensen op jou steunen. Jij begeleidt patiënten en hun familie en zorgt voor hen in de moeilijkste tijden. Doorheen pijn, angst, rouw, ... Dit doe je door samen in je zorgteam vanuit jouw perspectief de noden van de patiënt in kaart te brengen en een geschikt multidisciplinair behandelplan op te stellen. Daarnaast bied je ook psycho-educatie aan de zorgverleners in het team. Empathisch, maar empirisch, maak jij zo het verschil.

En dat doe je niet alleen, want wij zetten ons in voor hetzelfde doel, elke dag opnieuw. We gaan er samen voor en dagen onszelf uit om beter te doen. Elke dag anders en altijd samen.

“Het UZA is een interessante omgeving voor psychologen. Je werkt in een team met een multidisciplinair karakter en tegelijkertijd geniet je van veel zelfstandigheid. Bovendien kan ik tijdens het wekelijkse intervisiemoment de aanpak van mijn casussen met collega-psychologen bespreken en geven we elkaar tips rond de begeleiding van deze casussen. Zo leer ik hier dagelijks bij. Door mijn eigen ervaringen, maar ook door boeiende interacties met collega-psychologen!”

Eva De Backer, psycholoog

Psychologe Eva

Werken bij het UZA is werken in een unieke omgeving

Bij het UZA kan je je volledig storten op jouw specialisatie. Op deze manier ga je de unieke uitdagingen aan die horen bij een universitair ziekenhuis. Welke aanpak werkt voor welke patiënt? We geven onze experten alle vertrouwen om de patiënten telkens op een gepaste manier te ontvangen, begeleiden en ondersteunen. Dankzij het universitaire karakter en onze samenwerking met Universiteit Antwerpen, heb je ook de mogelijkheid om te participeren aan onderzoek of om zelfstandig je eigen psychologisch onderzoek op te zetten.

Blijf op de hoogte van onze jobs

Kies je jobcategorieën