Stage

Ga van theorie naar praktijk

Ben je student? Dan kan je in het UZA een stage volgen. Zo krijg je de kans om het UZA van binnenuit te leren kennen. Bovendien proef je zo van het echte werk, gesterkt door de theoretische kennis die je wellicht al hebt. In een universitair ziekenhuis zijn het genereren en delen van kennis immers kernwaarden. We besteden aandacht aan de zorg voor de patiënt én aan onze medewerkers, waaronder ook studenten. Daarom stellen we alles in het werk om je stage te laten uitgroeien tot een unieke ervaring op het terrein. Wij zetten volop in op de toekomst en daar maak jij als student natuurlijk deel van uit.

 

Portretfoto van jobstudent op het operatiekwartier

Ben je student verpleegkunde, vroedkunde of zorgkundige?

Stage-aanvraag door onderwijsinstelling

Voor stages voor de opleiding verpleegkunde, vroedkunde of zorgkunde werken we met heel veel bachelor- en HBO-5-onderwijsinstellingen samen. Met hen hebben we afspraken gemaakt zodat je zelf geen individuele stageovereenkomst meer hoeft af te sluiten.

Individuele stage-aanvraag

Wanneer we geen stageovereenkomst hebben met je school, dan kan je een individueel stagecontract afsluiten met het UZA. Je stuurt hiervoor een mailtje naar stage@uza.be en ontvangt zo snel mogelijk antwoord.

Kijkstage voor scholieren

Ben je scholier en twijfel je nog over een studiekeuze binnen verpleeg- en/of vroedkunde? Dan kan je een kijkstage aanvragen via stage@uza.be.

Ben je arts of geneeskundestudent?

Het UZA heeft tal van arts-specialisten in opleiding, kortweg ASO's, in dienst. Als ziekenhuis van de Universiteit Antwerpen staat het UZA in voor de praktijkgerichte opleiding van specialiserende artsen. De faculteit geneeskunde van de Universiteit Antwerpen coördineert de ASO-opleiding. Voor vragen hierover kan je bij hen terecht.

 

Studeer je een andere opleiding?

Ben je student uit een andere richting, zoals bijvoorbeeld kinesitherapie, maatschappelijk werk of zit je in een meer administratieve richting? Dan neem je best contact op met de concrete dienst waar je stage wenst te lopen om te bekijken of er een kwalitatieve begeleiding van je stage mogelijk is.

Blijf op de hoogte van onze jobs

Kies je jobcategorieën