Wetenschap en onderzoek

Werken in wetenschap en onderzoek

Wetenschappelijk onderzoek in het UZA begint en eindigt bij de patiënt. Doorheen het onderzoeksproces – van het verzamelen van gegevens, over het labo, tot het juridisch proces – blijf je in constante interactie met de patiënt. Zo beleef en bepaal jij vanop de eerste rij de gezondheidszorg van morgen.

En dat doe je niet alleen, want wij zetten ons in voor hetzelfde doel, elke dag opnieuw. We gaan er samen voor en dagen onszelf uit om beter te doen. Elke dag anders, maar altijd samen.

11u56

Het moment waarop clinical research associate David ziet, dat na jaren onderzoek, een experimentele behandeling aanslaat.

Research medewerker bekijkt resultaten op pc

11u59

Het moment waarop Emma researchstalen uit een stikstofvat van -196 graden haalt.

Wetenschap en onderzoek moment met vriescoupe

Werken bij UZA is werken voor de wetenschap 

De wetenschap staat nooit stil. Daarom gaan onze wetenschaps– en onderzoeksmedewerkers elke dag op zoek naar nieuwe methoden en antwoorden. Antwoorden die levens kunnen redden. Antwoorden die levens kunnen veranderen. Dat is wat we bij het UZA doen.

“Ik waardeer hier vooral de multidisciplinaire samenwerking. Ik begeleid onderzoeksprojecten van bij het ontwerp tot en met de analyse van de resultaten en verleen ook ondersteuning en advies waar nodig. Statistiek heeft elke dag een andere invulling, dat is wat het zo spannend maakt.”

Kristien Wouters, statisticus

Portret van statisticus Kristien

Blijf op de hoogte van onze jobs

Kies je jobcategorieën